Ziekte van Parkinson

Bij iemand met de ziekte van Parkinson is er iets aan de hand met een deel van de hersenen. Dat deel werkt niet goed. Het zorgt er normaal voor dat je je evenwicht kunt houden en je goed kunt bewegen.

Iemand met deze aandoening kan trillende armen en benen hebben. Ook kan iemand langzamer gaan bewegen. En soms kunnen mensen ook minder goed hun evenwicht bewaren; dan vallen ze vaker. Waar iemand last van heeft bij de ziekte van Parkinson verschilt van persoon tot persoon. Het begint vaak pas als iemand 50 jaar of ouder is. Medicijnen, fysiotherapie en oefeningen kunnen helpen. 

Je kan op internet allerlei informatie vinden over de ziekte van Parkinson. Ook speciaal voor kinderen. Op onze website staat daarom alleen korte informatie over de aandoening. Wil je meer weten? Download dan het Themablad Yopper Kids Vragen of het Themablad Yopper Kids Klachten van de Parkinson Vereniging. Of lees de informatie voor kinderen die op jonge leeftijd te maken krijgen met de ziekte van Parkinson.

Er zijn ook leesboeken over aandoeningenJe kunt daarin lezen hoe het is om een aandoening te hebben. Of hoe het is als je vader of moeder, je opa of oma of een andere volwassene dat heeft. Klik hier voor een overzicht van boeken. Alle boeken kun je lenen in de bibliotheek.