Delano

Delano is zeven jaar en heeft CVID (Common Variable Immuno Deficiëntie). Dit is een aandoening van je afweer. Je afweer beschermt je tegen bijvoorbeeld verkoudheid. 

Hij schrijft: ‘Omdat ik altijd heel erg moe was en de dokter niks kon vinden, moest ik naar de kinderarts. Die ging eerst met mijn mama en papa praten. Ik werd gewogen en gemeten en helemaal onderzocht. Ook kreeg ik bloedprikken.

 

Soldaatjes

Ik kreeg antibiotica en medicijnen voor de astma mee. Dit ging een hele poos goed, maar ineens werd ik weer steeds ziek. Dit komt, omdat mijn lichaam te weinig soldaatjes heeft. Daarom ging ik naar een kinderziekenhuis. Waar ik soldaatjes uit een potje kreeg. Nou ja, een zak eigenlijk via een infuus een keer in de drie weken. Hier werd ik erg moe van. De verpleegsters daar zijn wel heel lief en de cliniclowns grappig. Het ging nog niet super goed. Twee van de drie weken bleef ik erg moe. Daarom zijn we overgegaan op subcutane toediening. Dit is dus in mijn buik. Dit zijn twee naaldjes, twee tasjes en dus ook twee pompjes elke week nu al ruim een jaar thuis. Dit is niet zo vermoeiend als naar het kinderziekenhuis. Nu gaat de verpleegster het weer aan mijn mama leren. Dan hoef ik niet meer te wachten en wordt het dus veel gemakkelijker voor mij.’