Coeliakie

Als je coeliakie hebt, dan kun je niet tegen gluten. Gluten zitten in brood, maar ook in heel veel ander eten. Coeliakie spreek je uit als seuliakie.

Eten kinderen met coeliakie iets waar gluten in zitten? Dan kan dat hun darmen beschadigen. De darmen kunnen het eten dan niet meer goed verteren. Dan kunnen kinderen met coeliakie diarree of buikpijn krijgen. Maar een glutenvrij dieet helpt.

Je kan op internet allerlei informatie vinden over coeliakie. Ook speciaal voor kinderen. Wij geven daarom alleen korte informatie over de aandoening op onze website. 

Wil je meer lezen over coeliakie? Ga dan naar de Cyberpoli Coeliakie.

Op de website Glutenvrij vind je ook informatie over coeliakie. Kinderen kunnen terecht op de pagina voor kids van Glutenvrij.nl. Ben je tussen de 12 en 16 jaar, kijk dan bij de informatie voor pubers. Of bekijk het filmpje.

Er zijn ook leesboeken over ziektes. Je kunt daarin lezen hoe het is om een aandoening te hebben. Of hoe het is als je broer of zus, of vriendje of vriendinnetje dat heeft. Klik hier voor een overzicht van boeken. Alle boeken kun je lenen in de bibliotheek.